Felvételi folyamat

Jelentkezés
Kapcsolatfelvétel
Személyes találkozó
Kiválasztás/döntés
Beléptetés
Onboarding
Jelentkezés

Regisztrálj néhány gyors és egyszerű lépéssel, hogy ne maradj le a legfrissebb álláslehetőségeinkről!
Jelentkezz akár egy konkrét pozícióra vagy csak mentsd fel önéletrajzodat adatbázisunkba.

A megfelelő önéletrajz elkészítése talán a legfontosabb lépés az álláskeresés folyamatában. Ahhoz, hogy pályázatod sikeres legyen, érdemes néhány tényezőt szem előtt tartani.
Elsősorban fontos a jó átláthatóság és az egyszerű felépítés.
Önéletrajzod ne legyen hosszabb két oldalánál, a lényeges információknak pedig könnyen megtalálhatónak kell lenniük.
Elengedhetetlen, hogy a megpályázni kívánt pozíció kapcsán releváns és odavágó tapasztalataidat feltüntesd, ezeket részletesen kifejtsd, figyelemfelhívó kulcsszavakat használva.
Az egyszerűség mellett érdemes arra is törekedned, hogy emlékezetessé tedd önéletrajzodat.
Ne felejtsd el feltüntetni elérhetőségeidet, célszerű ennek akár minden oldalon a fejlécben megjelennie.

Kapcsolatfelvétel

A beérkező álláspályázatokat végzettség és szakmai tapasztalat szempontjából megvizsgáljuk, majd pozitív elbírálás esetén felvesszük veled a kapcsolatot telefonon, hogy tájékoztassunk a kiválasztási folyamat további lépéseiről.

Amennyiben kollégánk felkeres téged telefonon egy lehetőség kapcsán, mérlegeld, hogy a megfelelő időpontban és helyszínen vagy-e egy egyeztetés lebonyolításához. Amennyiben nem tudsz zavartalanul beszélni, jelezd ezt számára, és fel fog keresni egy mindkettőtök számára alkalmas időpontban. Nem érdemes tömegközlekedési eszközön, vezetés közben vagy egyéb zavaró körülmények közepette értekezni, mert hasznos információk veszhetnek el, félreértések adódhatnak.
Amennyiben interjú-időpontot egyeztettek, a telefonhívást követően e-mailt küldünk, amelyben megerősítjük a megbeszélt részleteket.

Személyes találkozó

A telefonos egyeztetést követően személyes interjú következik, amelyen HR szakemberek és szakmai vezetők vesznek részt. Pozíciótól függően akár több körös interjúkról is szó lehet.
Itt részletesen tájékozódhatsz a lehetőségben rejlő kihívásokról, valamint beszámolhatsz szakmai rátermettségedről.

Személyes találkozóra az interjúztató személyek szoros időbeosztása miatt minden esetben igyekezz időben érkezni és az eseménynek megfelelő ruházatot viselni.
Amennyiben a megbeszélt időpontban nem tudsz megjelenni, vagy késel, azt időben jelezd a HR kapcsolattartód felé, hogy a résztvevők tudjanak számolni az esetleges változásokkal.
Az interjú alapvető lényege, hogy megismerjük tapasztalataidat, szakmai felkészültségedet és személyiséged.
Pozíciótól függően szakmai feladat elvégzésére is kérhetünk, amely történhet szóban vagy írásban az interjú helyszínén, vagy akár kiküldött teszt keretein belül.
Minden esetben arra buzdítunk, hogy magadat add, és legjobb tudásod szerint válaszolj a felmerülő kérdésekre, valamint minden olyan információt ossz meg velünk, amely releváns lehet a kiválasztássorán.

Kiválasztás/döntés

Az interjúk értékelését követően kiválasztjuk a legalkalmasabb jelöltet, majd döntésünkről tájékoztatjuk a pályázókat.

Minden jelentkezést azonos feltételek mentén mérlegelünk, amikor a megfelelő jelölt kiválasztásáról döntést hozunk. Általában törekszünk a gyorsaságra, ám nem minden esetben tudunk visszajelzést adni napokon belül a jelentkezést vagy személyes interjút követően. Ez esetben arra kérünk, légy türelemmel, amíg a HR munkatársa e-mailben vagy telefonon keresztül megkeres a pályázatod eredményével. Karrierportálunkon keresztül automatikus üzeneteket is kaphatsz, amennyiben az általad megpályázott lehetőség lezárult. Amennyiben kérdéseid merülnek fel a kiválasztás kimenetelével kapcsolatban, a karrier@sberbank.hu címen teheted fel azokat.

Beléptetés

Írásos ajánlatot adunk a kiválasztott jelöltnek, majd a belépéshez szükséges információkat és dokumentumokat átadjuk.

Minden kiválasztott jelöltnek készítünk egy hivatalos ajánlatot, valamint egy munkaszerződést, ami még a belépés előtt aláírásra kerül mindkét fél részéről. A GDPR előírásoknak megfelelően begyűjtjük a munkaviszony megkezdéséhez szükséges személyes adatokat, majd a beléptetés során különböző dokumentumok kitöltésére kérünk. Szakértő kollégáink segítséget nyújtanak többek között abban, hogy milyen adó-és munkaidő kedvezményekre lehetsz jogosult, és az ehhez kapcsolódó nyilatkozatokat is rendelkezésedre bocsátják.
Minden új kollégának bemutatjuk bankunkat mint munkáltatót, ahol a szervezet felépítése mellett információkat gyűjthetsz vállalati értékeinkről, leggyakrabban használt rendszereinkről, legfontosabb folyamatainkról és előírásainkról.

Onboarding

Az első napon orientációs tréning keretein belül ismertetünk meg a Sberbank működésével és a szervezetre vonatkozó hasznos információkkal.
Minden új kolléga mellé választunk egy szakmai mentort, aki a mindennapi feladatok elsajátításában segít, valamint egy úgynevezett Buddy-t, aki támogatja az új kollégát a beilleszkedés különböző fázisaiban.

Tisztában vagyunk azzal, hogy belépéskor és a kezdeti időkben rengeteg az új információ, és biztos, hogy sok kérdés van benned, így, hogy ne érezd magad elveszettnek az első hetekben, melléd rendelünk egy társat, egy buddy-t, aki egy olyan, már régóta itt dolgozó, rutinos kolléga, aki A-tól Z-ig ismeri a szervezetet, és tökéletes idegenvezető lesz számodra, így bármikor útbaigazít, ha elakadnál.
A melléd rendelt buddy-hoz bármilyen egyszerűnek tűnő kérdés vagy éppen nehezebb dilemma esetén bátran fordulhatsz segítségért, ő tájékoztatást ad majd számodra, számíthatsz a támogatására, segít, hogy mihamarabb beilleszkedj a szervezetbe, és érezd, hogy Te is a csapat része vagy. Hiszen veled többek vagyunk.