Pályakezdő program

2018-ban két alkalommal is indítottunk Pályakezdő Tehetség Programot – áprilisban és szeptemberben. A program célja évről évre az, hogy tehetséges pályakezdő fiataloknak biztosítsunk lehetőséget arra, hogy érdemi munkát végezve nyerjenek betekintést egy bank működésébe, majd a program végére kialakulhasson bennük egy elképzelés, hogy milyen irányban kezdjék meg karrierjüket. Idén a korábbi évek tapasztalatai – a szakterületek és a gyakornokok visszajelzései – alapján igyekeztünk még inkább az igényekre szabni a programot. A szakmai területek a mostani program során is rendszeresen adtak visszajelzést arról, hogy a Pályakezdő Tehetség Program csapat tagjai lelkesnek és rátermettnek bizonyultak a rotációs időszakban.
Örömmel számolunk be arról, hogy a program végével négy gyakornoknak tudtunk végleges pozíciót ajánlani a bankban az alábbiak szerint:

Az, hogy a program sikeres tudott maradni, sok kolléga munkájának eredménye, hiszen a rotációs tervek összeállítása, majd a szakterületeken azok levezénylése sok energia befektetést, extra erőfeszítést igényelt.

A program végén gyakornokaink így nyilatkoztak az elmúlt hónapokról:

Barbara
Junior Termékmenedzser
Lakossági Termékmanagement

A programnak köszönhetően érdemi munkát végezve ismerhettem meg a bank területeit és folyamatait, továbbá az iskolában, elméletben megszerzett ismereteim mellé értékes gyakorlati tapasztalatokat szereztem. De a legfontosabb, amit a programtól kaptam, azok a kollégáim. Olyan munkatársak vesznek körül, akiktől öröm tanulni, illetve velük dolgozni, habár nem volt nehéz dolgom, hiszen egy nagyon jó közösségbe kerültem bele. És ezúton is szeretném megköszönni a mentoromnak a sok segítséget és támogatást a program ideje alatt.

Gábor
Junior Termék- és folyamatelemző
Micro Termékfejlesztés

Amikor elkezdtük gyakornoki pályafutásunkat leírtuk egy lapra, hogy mit várunk a programtól, és mit várunk magunktól. Ha ezt a lapot most elolvasom, úgy érzem maximálisan teljesültek az elvárásaim:

  • A program során rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem.
  • Betekintést kaptam a bank különböző területeinek munkájába.
  • Rugalmasságot kaptam, így egyetemi tanulmányaimat is folytatni tudtam munka mellett.
  • Végül, de nem utolsó sorban új embereket ismerhettem meg, akik végig segítettek, támogattak és türelemmel válaszolták meg számtalan kérdésemet.

Számomra a program sikerrel végződött. Örülök, hogy végül a Mikro Termékfejlesztés kiváló csapatának tagja lehettem, és kívánok hasonló sikereket a következő pályakezdő tehetség generációnak.

Brigi
Junior Customer Value Manager
Lakossági Termékmanagement

Pályakezdőként érkeztem a bankba, és a gyakornoki program során célzottan a termékfejlesztés felé orientálódtam. Fióki létem során bekerültem egy nagyon jó és segítőkész csapatba, ahol a kollégák hozzájárultak, hogy teljes mértékben megismerhessem a fióki folyamatokat. Ezt követően a lakossági termékfejlesztésen egy konkrét pozíciónak a feladatait tanulhattam meg. A program során sokat köszönhetek a mentorom folyamatosan támogatásának. Elmondhatom, hogy nagyon sok új szakmai tudást, kapcsolati tőkét és nem utolsó sorban egy pozíciót sikerült kapnom, és most része lehetek egy nagyon jó csapatnak.

András
Junior eszköz-forrás menedzser
ALM

A program keretében rengeteg terület (néhányat megemlítve: bankfiók, ALM, Treasury, kockázatkezelés, hitelelemzés, SME center) működését, struktúráját megismerhettem. De ami a legfontosabb: nagyon sok olyan kollégát megismerhettem, ami nemcsak a későbbi munkavégzéshez jól jöhet, hanem rengeteg új barátot is szerezhettem. Mindenhol szeretettel vártak, és ami a legfontosabb: segítettek a beilleszkedésben. Amit a program adott nekem az, hogy a teljes banki működést megismerhettem, teljes, átfogó képet kaptam a különböző területek folyamatairól.

A Pályakezdő Tehetség Program szeptembertől ismét elindult új gyakornokokkal. Törekvésünk továbbra is az, hogy hasonlóan tehetséges, ambiciózus kollégák csatlakozhassanak a bankhoz a program keretében.