Sberbank Telebank
+36 1 557 5859

Rólunk

Sberbank csoport

A több mint 170 éves múltra visszatekintő és 20 országban jelen lévő Sberbank az egyik legdinamikusabban fejlődő bank a világon.

A Sberbank a legnagyobb orosz bank, amely a teljes orosz banki eszközállomány harmadát birtokolja. A Sberbank fő tulajdonosa az Orosz Központi Bank, amely a részvények 50 százalékával plusz egy szavazattal rendelkezik. A részvények fennmaradó része több mint 245 000 orosz és nemzetközi magán és intézményi befektető között oszlik meg.

A Sberbank a második legtöbbet érő banki márka Európában és a tizenharmadik legértékesebb banki márka a világon. (A Brand Finance és a The Banker 2012-es közös felmérése alapján.)

A Sberbank Europe AG, mely 2012 februárja óta az orosz Sberbank tulajdonában van, kilenc univerzális bankot működtet nyolc közép-kelet-európai országban (Szlovákia, Cseh Köztársaság, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Ukrajna).

Fedezd fel hol vagyunk

Sberbank Magyarország Zrt.

A Magyarországi Volksbank Zrt, amely 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon, 2013. november 1-től Sberbank Magyarország Zrt. néven működik tovább.

Bankunk fő részvényese a Sberbank Europe AG, mely 2012 februárja óta az orosz Sberbank 100 százalékos tulajdonában van. Az a tőkeerő, banki kultúra, pénzügyi tudás, termékismeret és elkötelezettség, amit a Sberbank képvisel, garanciát jelent a hosszútávú sikeres és stabil banki működésre.

Széleskörű termékpalettával és szolgáltatásokkal állunk magán, KKV és nagyvállalati ügyfeleink rendelkezésére. Testreszabott, innovatív megoldásainkkal támogatjuk a mikro- és kisvállalatokat, hogy könnyebben találjanak partnereket Magyarországon, illetve a külföldi piacokon.

A különböző vállalatok egyedi igényei alapján dedikált szakembereink állítják össze a vállalkozások stratégiáihoz legmegfelelőbb kedvező banki termékstruktúrát, ezzel segítve belföldi- vagy exportaktivitásukat.

Bankunk kiemelt célja az orosz magán és vállalati ügyfelek teljeskörű kiszolgálása, illetve a közép-kelet-európai és FÁK országok közötti kereskedelem finanszírozása.

Jövőképünk, hogy céltudatos, költséghatékony, modern és ügyfélközpontú banki szereplővé váljunk Magyarországon, amely élvezi a Sberbank márka, a márka iránti bizalom és az ahhoz kapcsolódó technológia előnyeit.

A Sberbank Magyarország vezetősége


Szabó Richard
Elnök-vezérigazgató

Fodor Tamás
Az Igazgatóság tagja

Kalmár Bence
Az Igazgatóság tagja

Gyöngyösy Éva
Az Igazgatóság tagja